Havermout met mango & bessen

Havermout met mango & bessen

Geroosterde havermout met mango, blauwe bessen & yoghurt. Havermout heeft een langzame energieafgifte, en is daarom heel geschikt als ontbijt. Het is rijk aan vezels en mineralen, zoals fosfor en magnesium, die onze botten sterk en gezond houden.

Bereiding

1. Doe de havermout met het venkelzaad en kokosvlokken in een kleine koekenpan op matig vuur, hussel ze regelmatig door elkaar en rooster ze tot ze goudbruin zijn en heerlijk ruiken.

2. Kieper ze in een kom en schep er de yoghurt op.

3. Zet de pan terug op het vuur, doe de blauwe bessen erin met een flinke scheut water en (eventueel) een paar drupjes rozenwater – het rozenwater maakt het wel waanzinnig geparfumeerd.

4. Laat de bessen een paar minuten koken tot ze openbarsten en je een schenkbare saus hebt, en schep het geheel op de yoghurt.

5. Snijd een van de wangen van de mango af en kerf het vruchtvlees kruislings in. Snijd niet te diep, zodat de blokjes, wanneer je de schil binnenstebuiten drukt als een soort egel naar buiten komen te staan (bewaar de rest van de mango voor een andere keer).

6. Pel en snijd de banaan in plakjes en besprenkel ze evenals de mango met een kneepje limoensap.

7. Doe de banaan en de mango-egel in je kom en ga meteen aan tafel.

Heerlijk op zich, maar je kunt er vóór het serveren eventueel ook een lepeltje honing over druppelen.

Voor 1 persoon:

  • 1 handvol havermout (50 g)
  • 1 afgestreken tl venkelzaad
  • 1 volle tl kokosvlokken
  • 2 volle el yoghurt
  • 1 klein handjevol blauwe bessen
  • eventueel: rozenwater
  • 1 kleine rijpe mango
  • ½ banaan
  • ½ limoen
  • eventueel: manukahoning

Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis Azie magazine