Deze groene versie is een leuke en frisse twist op het originele hummusrecept. Oorspronkelijk komt deze kikkererwtenpuree uit de Levant, maar gelukkig weten we tegenwoordig allang hoe lekker het is en welke gouden combinatie je hiermee kunt maken. Eigen gemaakte hummus smaakt natuurlijk altijd het allerallerlekkerst!
1. Als je gedroogde kikkererwten gebruikt, moet je deze een nacht met de baking soda laten weken. Giet ze af, breng water aan de kook en laat ze 1 uur op hoog vuur koken. Voeg de aardappel toe en laat nog 10 minuten koken; giet af.
2. Doe de kikkererwten, de aardappel, de spinazie, de rode ui, de gemalen korianderzaden, de citroenrasp en de helft van het citroensap in de kom van een keukenmachine. Voeg 1 theelepel zout en de beide oliesoorten toe en laat de machine draaien. Giet er citroensap bij om de hummus smeuïger te maken; breng zo nodig op smaak. Bestrooi met het gesnipperde lente-uitje.