Groene hummus

Groene hummus

Deze groene versie is een leuke en frisse twist op het originele hummusrecept. Oorspronkelijk komt deze kikkererwtenpuree uit de Levant, maar gelukkig weten we tegenwoordig allang hoe lekker het is en welke gouden combinatie je hiermee kunt maken. Eigen gemaakte hummus smaakt natuurlijk altijd het allerallerlekkerst!

Bereiding



1. Als je gedroogde kikkererwten gebruikt, moet je deze een nacht met de baking soda laten weken. Giet ze af, breng water aan de kook en laat ze 1 uur op hoog vuur koken. Voeg de aardappel toe en laat nog 10 minuten koken; giet af.

2. Doe de kikkererwten, de aardappel, de spinazie, de rode ui, de gemalen korianderzaden, de citroenrasp en de helft van het citroensap in de kom van een keukenmachine. Voeg 1 theelepel zout en de beide oliesoorten toe en laat de machine draaien. Giet er citroensap bij om de hummus smeuïger te maken; breng zo nodig op smaak. Bestrooi met het gesnipperde lente-uitje.
 

Voor ongeveer 800 g, bereidingstijd 25 minuten of 1 uur en 25 minuten

  • 250 g gedroogde kikkererwten of 800 g kikkererwten uit blik
  • 1 theelepel baking soda
  • 1 kleine aardappel, geschild en in vieren gesneden
  • 5 handjes spinazie
  • 1 kleine rode ui
  • 1 theelepel korianderzaad, geroosterd en gemalen
  • de geraspte schil en het sap van 1 citroen
  • zout en peper
  • 180 ml extra vergine olijfolie
  • 60 ml koolzaad- of arachideolie
  • 1 lente-uitje, gesnipperd


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Alle vega(n) recepten