Dit is echt een fantastisch voorafje of brunchgerecht. Je zet het in een handomdraai op tafel en het is perfect om te delen met familie of vrienden. De manier waarop de mozzarella samensmelt met de tomaten zorgt voor een goddelijk omhulsel voor de gebakken eieren. Hier ga je beslist van genieten.
1. Verwijder de zaadjes uit de rode peper en verkruimel hem in een grote koude koekenpan. Pel de knoflook, snijd hem in plakjes, doe hem met 4 eetlepels olie bij de peper en zet de pan op matig vuur. Voeg naar smaak zeezout en zwarte peper toe, doe de geplukte basilicumblaadjes erbij en
bak het geheel ongeveer 1 minuut terwijl je de tomaatjes in willekeurige stukjes snijdt.
2. Voeg de tomaatjes toe zodra de boel begint te sissen, scheur de mozzarella in stukjes en doe die er een paar minuten later bij. Maak wat ruimtes vrij in de pan en breek de eieren tussen de tomaatjes en stukjes mozzarella. Dek de pan af en bak de eieren 3-5 minuten, of tot ze naar wens zijn, en rooster intussen de sneetjes brood. Strooi vanuit de hoogte een snuf zwarte peper op de eieren en serveer ze met de warme toast.
Dit recept komt uit het boek ‘Jamie kookt Italië’ van Jamie Oliver (€29,99, Kosmos Uitgevers).
[Credits: fotografie David Loftus]
Calorieën: 437 kcal – Vet: 29,5 g – Verz. vet: 8,8 g – Eiwit: 20,4 g – Koolhyd.: 23,9 g – Suiker: 4,7 g – Zout: 1,5 g – Vezels: 1,8 g