Dit is de perfecte lunch, brunch en snack. Oké, kan dat alle drie tegelijk? Wij vinden van wel! Als je geen pompoenfreak bent, maar wel gek bent op zoete aardappel, dan kun je die ook heel goed gebruiken. En is gerookte eend niet helemaal je ding, kies dan voor gerookt rundvlees of gerookte ham. Ook lekker!
1. Kook de pompoenblokjes met 100 ml water met het deksel op de pan tot ze zacht zijn.
2. Rasp ondertussen de schil van de citroen en pers het sap uit. Laat de pompoen uitlekken en pureer samen met de kikkererwten, rasp en sap van de citroen, de knoflook en 6 el van de olie. Breng op smaak met peper en zout.
3. Meng de waterkers met de rest van de olie en de azijn.
4. Verwarm de flatbreads in een koekenpan. Bestrijk twee flatbreads dik met de pompoenhummus en verdeel de waterkers erover. Beleg met plakjes eend en dek af met de andere flatbreads. Snijd elke sandwich in vier punten.
Fotografie Saskia van Osnabrugge, Vonk Receptuur & foodstyling Ingmar Niezen
Voor 8 punten