Rösti’s zijn een soort pannenkoekjes van geraspte aardappel en gemakkelijk te maken. Hier combineren we ze met edamame, gember en sesamolie voor een Aziatische touch. Maar je kunt ze ook eens maken met zoete aardappels, of juist traditioneel met versnipperde ui en wat nootmuskaat.
1. Vervarm de oven voor op 180º C. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
2. Meng alle ingrediënten van de salsa door elkaar en zet in de koelkast.
3. Leg een schone keukendoek in een grote mengkom. Rasp de aardappels boven de kom in de keukendoek. Draai de keukendoek tot een bolletje en knijp er zo veel mogelijk vocht uit. Doe de rasp in een kom en meng er de overige ingrediënten door. Het mengsel moet vrij kleverig zijn en goed samenhangen. Indien niet, voeg dan een beetje extra meel of lijnzaadei toe.
4. Vorm met je handen 8 mooie plakken (ca. 2 eetlepels per stuk en leg ze op de bakplaat).
5. Verwarm een beetje (kokos)olie in een pan op middelhoog vuur. Bak de rösti’s 3 à 4 minuten per kant en leg ze terug op de bakplaat met een beetje tussenruimte. Zet de bakplaat in de oven en bak de rösti’s in 20 minuten gaar, knapperig en goudbruin.
6. Serveer met de salsa.
Credits: fotografie Eveline Boone (@Frenchbeans.be) & receptontwikkeling Sandra Geerts (@Sanskeuken). In samenwerking met EVA.