Spicy edamame rösti met mangosalsa

Spicy edamame rösti met mangosalsa

Rösti’s zijn een soort pannenkoekjes van geraspte aardappel en gemakkelijk te maken. Hier combineren we ze met edamame, gember en sesamolie voor een Aziatische touch. Maar je kunt ze ook eens maken met zoete aardappels, of juist traditioneel met versnipperde ui en wat nootmuskaat.

Bereiding



1. Vervarm de oven voor op 180º C. Bekleed een bakplaat met bakpapier.

2. Meng alle ingrediënten van de salsa door elkaar en zet in de koelkast.

3. Leg een schone keukendoek in een grote mengkom. Rasp de aardappels boven de kom in de keukendoek. Draai de keukendoek tot een bolletje en knijp er zo veel mogelijk vocht uit. Doe de rasp in een kom en meng er de overige ingrediënten door. Het mengsel moet vrij kleverig zijn en goed samenhangen. Indien niet, voeg dan een beetje extra meel of lijnzaadei toe.

4. Vorm met je handen 8 mooie plakken (ca. 2 eetlepels per stuk en leg ze op de bakplaat).

5. Verwarm een beetje (kokos)olie in een pan op middelhoog vuur. Bak de rösti’s 3 à 4 minuten per kant en leg ze terug op de bakplaat met een beetje tussenruimte. Zet de bakplaat in de oven en bak de rösti’s in 20 minuten gaar, knapperig en goudbruin.

6. Serveer met de salsa.

Credits: fotografie Eveline Boone (@Frenchbeans.be) & receptontwikkeling Sandra Geerts (@Sanskeuken). In samenwerking met EVA.

Voor 4 personen.

  • 2 grote aardappels, geschild
  • 150 g edamame (of maïs)
  • handvol jonge spinazie, grof gehakt
  • 3 lente-uitjes, fijngehakt
  • 1 rood Spaans pepertje, zaadjes en zaadlijst verwijderd, fijngehakt
  • handvol koriander, fijngehakt
  • 6 el kikkererwtenmeel
  • 2 el lijnzaadei* (voor een niet-vegan variant kun je gewoon ei gebruiken)
  • 2 el sesamolie
  • 1 tl gemberpasta (of geraspte gember)
  • het sap van 1/2 limoen
  • zeezout
  • zwarte peper
  • (kokos)olie, om te bakken


*Een lijnzaadei maak je door één deel gebroken lijnzaad met drie delen water te mengen en dit een paar minuutjes te laten wellen. Je krijgt dan een beetje een slijmerig papje, dat je als eiwit kunt gebruiken.



Salsa

  • 1 rijpe mango, in kleine blokjes
  • 1 rood Spaans pepertje, zaadjes en zaadlijsten verwijderd, fijngehakt
  • 1 rode ui, fijngehakt
  • 2 tomaten, zaden verwijderd, fijngehakt
  • handvol koriander, grof gehakt
  • sap van 1 limoen
  • zeezout


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis Azie magazine