Een Dutch Baby is een origineel gerecht voor de paasbrunch. Hoewel deze gesouffleerde ovenpannenkoek vaak zoet geserveerd wordt, kun je net zo goed voor hartige toppings kiezen. Kip, groene asperges, radijs en tuinkers zijn bijvoorbeeld heel erg lekker, kijk maar.
Breng het water aan de kook en voeg de kipfilet en de Silvo Kip-kruiden toe. Laat de kip 12 tot 15 minuten zachtjes koken tot hij gaar is. Haal de kip uit de pan en trek met twee vorken uit elkaar tot mooie reepjes. Meng eventueel met een klein beetje van het kookvocht bouillon om sappig te houden.
Verwarm de oven voor op 220 graden Zet een ovenbestendige koekenpan (Ø 24 centimeter) in de oven om goed heet te laten worden.
Klop de eieren los met de volle melk. Voeg de bloem, het zout en de Silvo Ei-kruiden toe en klop tot een glad beslag. Roer de gesmolten boter erdoor.
Haal de hete pan uit de oven en doe er een klontje boter in. Giet het beslag direct in de pan en zet terug in de oven. Bak de Dutch baby 15 tot 18 minuten tot hij mooi gerezen en goudbruin is.
Grill de asperges in een hete grillpan tot ze lichtjes geblakerd zijn .
Haal de Dutch baby uit de oven en beleg met de geplukte p, de groene asperges en radijsjes.
Bestrooi met tuinkers en zwarte peper en serveer direct.
Silvo Kruiden
Silvo brengt smaak op tafel! De kruiden en specerijen zijn met de grootste zorg voor kwaliteit geselecteerd en zorgen voor smaak aan je gerechten. Onmisbaar in je keuken! Info en meer recepten, klik hier!