Om het af te maken combineer je de heerlijke dadels met bijvoorbeeld een Budels IPA. En wil je het helemaal goed doen: de smaak van een IPA komt het best tot zijn recht in een hoog glas.
1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Leg de plakken ontbijtspek netjes op een snijplank.
2. Neem een dadel en snijd deze open en verwijder eventueel de pit. Duw de dadel open en schep met een lepeltje wat roomkaas in de dadel. Leg de dadel op een plak spek en rol deze op. Leg de dadel nu in een ovenschaal en bak het voor ongeveer 10 tot 15 minuten.
3. Om het af te maken combineer je de heerlijke dadels met bijvoorbeeld een Budels IPA. De smaak van een IPA komt het best tot zijn recht in een hoog glas.
4. Eet smakelijk en Proost! Pas bij het eten op; de kaas kan heet zijn!
Vind je het leuk om bier en food te combineren? Wij ook! En we hebben nu wel een hele goede tip gevonden: de bierbutler-app. Deze app helpt je bij het vinden van de perfecte bier-spijsmatch. Vanavond een stamppotboerenkool met rookworst op tafel? De Bier Butler vertelt je welk (speciaal)biertje er pico bello bij past. Hier kun je de app downloaden – doen, hoor!
Ingrediënten voor 5 stuks: