Een variatie op het oude vertrouwde bananenbrood met een heerlijke nootachtige smaak. Walnotenolie en grof gehakte pecannoten zorgen ervoor dat dit brood een machtigere smaak heeft dan je gewend bent van een bananenbrood. Deze cake lijft lekker moist door de toevoeging van kwark en als je het opdient met ahornsiroop wil je voorlopig niet stoppen met eten.
1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
2. Klop in een kom de eieren met de basterdsuiker. Giet de walnotenolie er geleidelijk bij. Prak 2 bananen fijn en voeg deze onder voortdurend kloppen aan het ei-oliemengsel toe.
3. Meng in een andere kom de bloem, de gist, de baking soda, het kaneelpoeder en het zout. Roer dit droge mengsel door het bananenmengsel.
4. Snijd de derde banaan in stukjes. Voeg de kwark en de stukjes banaan toe aan het beslag, waarbij je na elke toevoeging roert.
5. Hak de pecannoten in stukjes en rooster deze 5 minuten in een droge koekenpan. Laat ze iets afkoelen. Voeg de stukjes pecannoot toe aan het beslag.
6. Vet de cakevorm in met boter. Schep het beslag erin. Zet de vorm 45 minuten in de oven. Laat het bananenbrood lauwwarm worden voordat je dit uit de vorm haalt. Serveer er ahornsiroop bij.