Bananenbrood met pecannoten

Bananenbrood met pecannoten

Een variatie op het oude vertrouwde bananenbrood met een heerlijke nootachtige smaak. Walnotenolie en grof gehakte pecannoten zorgen ervoor dat dit brood een machtigere smaak heeft dan je gewend bent van een bananenbrood. Deze cake lijft lekker moist door de toevoeging van kwark en als je het opdient met ahornsiroop wil je voorlopig niet stoppen met eten.

Bereiding

1. Verwarm de oven voor op 180 °C.

2. Klop in een kom de eieren met de basterdsuiker. Giet de walnotenolie er geleidelijk bij. Prak 2 bananen fijn en voeg deze onder voortdurend kloppen aan het ei-oliemengsel toe.

3. Meng in een andere kom de bloem, de gist, de baking soda, het kaneelpoeder en het zout. Roer dit droge mengsel door het bananenmengsel.

4. Snijd de derde banaan in stukjes. Voeg de kwark en de stukjes banaan toe aan het beslag, waarbij je na elke toevoeging roert.

5. Hak de pecannoten in stukjes en rooster deze 5 minuten in een droge koekenpan. Laat ze iets afkoelen. Voeg de stukjes pecannoot toe aan het beslag.

6. Vet de cakevorm in met boter. Schep het beslag erin. Zet de vorm 45 minuten in de oven. Laat het bananenbrood lauwwarm worden voordat je dit uit de vorm haalt. Serveer er ahornsiroop bij.

Voor 12 personen, voorbereiding 20 minuten, baktijd 45 minuten

Benodigdheden: cakevorm 28 × 10 cm

  • 2 eieren
  • 100 g lichte basterdsuiker
  • 80 ml walnotenolie
  • 3 rijpe bananen
  • 210 g bloem
  • 2 theelepels gist
  • 1 theelepel baking soda
  • 1 theelepel kaneelpoeder
  • ¼ theelepel zout
  • 150 g kwark
  • 125 g pecannoten
  • ½ eetlepel boter, om in te vetten
  • ahornsiroop

Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Alle vega(n) recepten