Bart van Olphen: ‘Het roken van vis heeft niet alleen een conserverende werking, het geeft ook een unieke smaak die erg goed combineert in salades. Heb je weinig tijd? Deze aardappelsalade met raapstelen is in een handomdraai klaar.’
1. Maak de krieltjes goed schoon. Breng een pan met water en een snuf zout aan de kook. Kook de krieltjes in 15-20 minuten gaar.
2. Giet af en snijd doormidden. Laat afkoelen tot lauwwarm en voeg dan de citroenrasp, het citroensap, de azijn en de olijfolie toe. Breng op smaak met zout en peper.
3. Meng de raapstelen, bosui, kappertjes, bieslook en dille door de krieltjes. Schep er tot slot voorzichtig de gerookte zalm door.
4. Serveer de salade op een bord of schaal.
Credits fotografie: David Loftus
Voor 2 personen. Bereiding 30 minuten.
TIP Haal de gerookte zalm een halfuur voor gebruik uit de koelkast.