Vietnamese springrolls

Vietnamese springrolls

Rollen, dippen en happen maar! Wij kiezen voor Vietnamese springrolls met gamba’s en lekker veel veggies, maar je kunt ze vullen met alles wat je lekker vindt – van kipstukjes tot pittige tofu of bijvoorbeeld biefreepjes.

Bereiding

1. Doe de mihoen in een kom en schenk er kokend water over. Laat 4 minuten weken. Giet af, laat uitlekken en afkoelen.

2. Schrap de wortel en snij d de wortel en de komkommer in dunne reepjes. Hak de sla en kruiden fi jn. Hak de pinda’s fijn. Halveer de garnalen in de lengte.

3. Beleg de vochtige rij stvellen elk met wat sla, taugé, mihoen, 4 halve garnalen en reepjes wortel en komkommer. Bestrooi met de kruiden en pinda’s.

4. Vouw die kanten over de vulling en rol het vel er dan omheen. Serveer er kant-en-klare loempiasaus bij.

Voor 10 rollen

Voorbereiding: 20 min. – Weektijd: 4 min.

  • 150 g mihoen
  • 1 wortel
  • ½ komkommer
  • 1 kropje babyromainesla
  • ½ bosje munt
  • ½ bosje koriander
  • 1 el pinda’s
  • 20 roze garnalen, gepeld
  • 10 rijstvellen
  • 1 flinke handvol taugé

 


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis Azie magazine