​Makreelfilets met gesmoorde prei

​Makreelfilets met gesmoorde prei

In een handomdraai zet je dit recept van onze visexpert Bart van Olphen op tafel. Snel en makkelijk te maken en superlekker! Lees ook een van zijn columns, die zijn niet alleen heerlijk om weg te lezen, maar zitten ook boordevol inspiratie. 

Bereiding



1. Verhit een koekenpan op middelhoog vuur, voeg de pijnboompitten toe en bak ze in de droge pan in een paar minuten goudbruin. Doe over in een schaaltje en zet apart.

2. Verwijder de buitenste bladeren van de prei. Snijd de stelen verticaal doormidden. Spoel goed schoon en verwijder eventueel zand.

3. Verhit een flinke scheut olijfolie in een koekenpan, draai het vuur laag en de leg de preihelften er met de snijkant naar beneden in.

4. Voeg de kippenbouillon toe en laat de preihelften 15 minuten zachtjes koken tot ze zacht zijn en je ze gemakkelijk kunt insnijden met een mes. Draai halverwege de kooktijd om.

5. Doe de azijn, olie, mosterd plus zout en peper in een kom en klop het geheel met een vork tot een vinaigrette.

6. Verdeel de prei over vier borden. Leg op elk twee makreelfilets en lepel er wat van de vinaigrette over. Serveer met de pijnboompitten en peterselieblaadjes.

Bekijk ook de video waarin Bart dit recept maakt.

Dit is een recept van onze visexpert Bart van Olphen.
 

Voor 4 personen:

  • 25 g pijnboompitten
  • 4 middelgrote preien, groen verwijderd
  • 100 ml kippenbouillon
  • 3 el witte wijn azijn
  • 3 el zonnebloemolie
  • 4 el Dijon mosterd
  • 2 blikjes Fish Tales gerookte makreelfilets
  • paar takjes peterselie, blaadjes afgehaald


  •  


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis Azie magazine