Je dag goed starten met de feestdagen? Maak iets wat je niet iedere dag voor jezelf als ontbijt neemt? Veel van deze ontbijtjes (of brunch natuurlijk) kan je voorbereiden. Ideaal, zo kan je lekker uitslapen en daarna met een kop koffie of een goede pot thee je feestontbijt serveren. Food and Friends selecteerde een aantal toppers
Scones
Deze scones (zie afbeelding hierboven met fotocredits van Remko Kraaijeveld) zijn van top chef Hidde den Brabander uit zijn boek Boulangerie. Heerlijk met lemoncurd en jam erbij!
Chocoladewafels
Het wafelijzer: wist je dat hartige sandwiches er ontzettend knapperig in worden, net als wentelteefjes? Hier dopen we lekker brood in chocoladebeslag, bakken het in een wafelijzer, snijden het in driehoekjes en dippen die in onze favoriete Granolapasta of Pompoenpittenpasta. Geen wafelijzer? Geen probleem, in de pan kan het ook.
Pancakes “Je kent ze vast wel, die heerlijke dikke, American pancakes, prachtig om te zien maar Sanne van Living the Greenlife had geen idee hoe ze ze zo fluffy (en vegan) kon krijgen. Vorig jaar heeft ze ze gegeten in New York en meteen naar het geheime ingrediënten gevraagd. Wat blijkt? Het is een mix van baking soda en appelciderazijn. Vanaf nu allemaal aan de American pancakes dus!
En kijk ook eens tussen al onze andere ontbijtrecepten.