Na het succes van vorig jaar komt er ook dit jaar weer één kookboekenverkiezing die samen door de Stichting CPNB en Food and Friends georganiseerd wordt. Net als vorig zetten we de kookboeken met onze gebundelde krachten nog meer in het zonnetje. Inmiddels hebben de uitgeverijen de deelname-informatie ontvangen. Zo niet, mail dan naar hetgoudenkookboek@foodandfriends.nl dan sturen wij je de informatie alsnog toe. Inschrijven kan tot 2 september 2024.
Ben jij er ook dit jaar bij?
Organisatie Het Gouden Kookboek, Food and Friends en CPNB
Het Chin. Ind. Rest. kookboek ontving vanavond tijdens de feestelijke uitreiking van het Food and Friends Gouden Kookboek 2023 in het Miele Experience Center de juryprijs. De zes koppige onafhankelijk jury: ‘Het boek is met veel liefde gemaakt en biedt een ontroerend tijdbeeld, maar ook een essentiële en unieke verzameling recepten.’ Ook al onze culi fans stemde: meer dan 30.000 kookboekliefhebbers hebben van zich laten horen, waar de Toetjesbijbel van oud-Heel Holland Bakt-winnaar Rutger van den Broek als overtuigende publiekslieveling uit de bus kwam.
De Food and Friends Gouden Kookboek publieksprijs
Publiekslieveling
Ruim 30.000 stemmen werden dit jaar uitgebracht en evenzoveel kookboeken liefhebbers kregen het gratis e-magazine cadeau. De toetjesbijbel van de populaire Rutger van den Broek, kreeg de meeste stemmen en wint daarmee de publieksprijs van 2023. Rutger: Het was echt een feest om de Toetjesbijbel te maken, maar uiteindelijk doe ik het natuurlijk vooral om zoveel mogelijk mensen aan de bak te krijgen. Deze prijs is voor mij de kers op de taart.’
Over de Toetjesbijbel
De Toetjesbijbel is met meer dan 300 recepten een naslagwerk voor elke toetjes-smulpaap. Van desserts met fruit in de hoofdrol tot een hoofdstuk vol pudding en van Franse klassiekers tot toetjes van over de hele wereld
Kan jij niet wachten en wil je alvast een van Rutger zijn recepten maken kijk dan snel hier:
De Food and Friends Gouden Kookboek vakjury-prijs
De vakjuryprijs
De jury heeft gekozen en de winnaar van de Food and Friends Gouden Kookboek vakjuryprijs is:
Chin. Ind. Rest. Kookboek
Het boek is van grote culturele, gastronomische en historische waarde en behandelt een keuken die tot het hart van het culinaire erfgoed van de Lage Landen behoort. Het laat overtuigend zien waarom de Chinees-Indische restaurantcultuur in 2020 aan de lijst van Nederlands immaterieel erfgoed is toegevoegd. Met een mooie inleiding over de geschiedenis van deze keuken, persoonlijke portretten van ondernemers en koks én een schat aan gerechten – die iedere thuiskok uitnodigt om de keuken in te gaan – is dit de onbetwiste winnaar. Werkelijk alle klassiekers van het afhaalmenu passeren de revue. What happens behind the doorgeefluik stays behind the doorgeefluik gaat niet langer op.
Wil jij alvast een voorproefje?
Of bestel hier direct het boek en ga thuis aan de slag.