Prei, van november tot april is hij op z’n lekkerst! Met zijn overlappende bladeren is de prei milder en zoeter dan zijn familielid de ui. Of je hem nu smoort... Meer
6 januari0 111
Nu in ‘t seizoen: bloedsinaasappel
Net als de gewone sinaasappel is deze schitterende vrucht rond en fris, maar daar houdt de overeenkomst wel op. Want een sinaasappel is, nou ja, een sinaasappel. Maar een bloedsinaasappel biedt... Meer
22 december0 111
Rens Kroes
Author bestseller cookbooks, food influencer en healthy lifestyle blogger, ze is het allemaal! Rens Kroes groeide op in Fryslân en voedde haar healthy lifestyle met de hipste trends uit New York.... Meer
26 november0 111
25x hapjes
Stel je voor, het is kerst of oudjaarsavond en je wilt naast een diner ook iets voor bij de borrel serveren. Of je wilt de hele avond los met de... Meer
17 november0 111
Bart van Olphen
Bart van Olphen – Food and Friends visexpert
Auteur van reeds acht kook- en reisboeken, tv-chef, autoriteit op het gebied van duurzame vis en dé Food and Friends... Meer
3 juli0 111
Eieren pocheren
Eieren pocheren hoeft niet zo moeilijk te zijn en er zijn verschillende methoden om het te doen. Zoals deze, waarbij je het eitje eerst in een kopje giet alvorens... Meer
2 juli0 111
Tomaten ontvellen
Hoe blancheer en ontvel je tomaten? Vaak moet je tomaten voor gebruik ontvellen zodat er geen vel in een gerecht zit. Wat dacht je bijvoorbeeld van deze soep van rode... Meer
0 111
Gennaro Contaldo
Gennaro Contaldo is één van de meest gerespecteerde chef-koks in Londen. Hij is bekend als de Italiaanse legende die Jamie Oliver alles leerde over de Italiaanse keuken.
Op... Meer
8 maart0 111
Nu in ‘t seizoen: mango
De mango wordt wel de ‘koning der vruchten’ genoemd en daar kunnen we ons best in vinden. Een verse, rijpe mango is een feestje om te eten: volop sappig, zoet vruchtvlees en... Meer