Van soep tot toast en van curry tot quiche: Bart van Olphen kookt in Het Zeeuwse mosselkookboek de sterren van de hemel met (de naam verklapt het al…) mosselen! We geven je een voorproefje met dit superlekkere springroll recept – ideaal voor de lunch, maar ook als borrelhapje!
1. Meng voor de dipsaus alle ingrediënten in een kom en roer tot de suiker is opgelost. Zet apart.
2. Kook de noedels in ruim water met wat zout volgens de instructies op de verpakking. Stort de noedels in een zeef en spoel ze af onder de koude kraan, zodat ze niet aan elkaar gaan kleven. Meng nu de noedels met een eetlepel van de dipsaus, zodat ze al iets op smaak zijn gebracht.
3. Maak nu de springrolls. Doop de rijstvellen één voor één een paar seconden in warm water, zodat ze zacht worden. Leg op elk vel een paar reepjes komkommer, wortel, rettich, bosui, noedels en wat taugé. Beleg dit met de mosselen en de verse kruiden. Vouw de randen strak over de vulling en rol ze vervolgens tot een pakketje. Snijd ze eventueel doormidden voordat je ze serveert.
4. Serveer de springrolls met de dipsaus en de partjes limoen.
VOORGERECHT — VOOR 4 PERSONEN / 12 SPRINGROLLS
BEREIDINGSTIJD 30 MINUTEN
NUOC CHAM-DIPSAUS
SPRINGROLLS