Risotto met pompoen & worstjes

Risotto met pompoen & worstjes

‘In dit gerecht maken de kleine worstjes een enorm verschil. Ik combineer ze met zoete flespompoen, die vitamine A en C bevat – heel belangrijk voor een mooie en gezonde huid.’, aldus Jamie Oliver.

Bereiding



1. Snijd de chipolata’s in dunne plakjes en zet ze met 1 eetlepel olie, het venkelzaad en de chilivlokken in een diepe pan op matig vuur. Blijf regelmatig roeren, terwijl je de pompoen in blokjes van 1 cm snijdt (verwijder de pitten, maar laat de schil zitten) en de uien pelt en snippert. Doe de groenten bij de plakjes worst, blijf regelmatig roeren en bak ze 20 minuten met het deksel schuin op de pan, of tot de pompoen uit elkaar valt en begint te karamelliseren. Laat de bouillon op laag vuur pruttelen.

2. Schuif het pompoenmengsel opzij en giet de chianti in de pan. Laat de wijn inkoken, terwijl het lekkere sticky aanbaksel van de bodem loskomt. Voeg de rijst toe en roer 2 minuten. Schep er dan soeplepels bouillon bij en blijf tussendoor telkens roeren tot alle vocht is geabsorbeerd. Blijf dit ongeveer 20 minuten doen om alle zetmeel uit de rijst te masseren, of tot de rijst gaar en smeuïg is, maar nog wel beet heeft.

3. Snijd de radicchio of het roodlof in smalle reepjes, roer ze met de hüttenkäse door de risotto, proef en breng op smaak. Schep je borden vol en serveer met een beetje geraspte Parmezaanse kaas en een plukje tijmblaadjes.
 
Vegavariant:
Om dit recept vegetarisch te maken, kun je in plaats van de worstjes 1 blik borlottibonen (400 g) door de rijst roeren.

Dit recept komt uit het boek ‘Superfood voor familie en vrienden’ van Jamie Oliver (€29,99, Kosmos Uitgevers). 

 

Voor 4 personen, 55 minuten:

  • 4 chipolataworstjes
  • olijfolie
  • 1 theelepel venkelzaad
  • ½ tl chilivlokken
  • ½ flespompoen (600 g)
  • 2 uien
  • 1,2 liter groente- of kippenbouillon
  • 125 ml chianti
  • 300 g arboriorijst
  • 1 kropje radicchio of 2 stronken roodlof
  • 300 g hüttenkäse
  • 15 g Parmezaanse kaas
  • 2 takjes verse tijm


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis Azie magazine