Zoete aardappel- frittata

Zoete aardappel- frittata

Ik ken niemand die niet smult van deze frittata. Een gerecht dat het hele gezin lekker vindt en ook perfect is als je vrienden te lunchen hebt. Je kunt het ook koud eten en dus meenemen naar je werk.

Bereiding

1. Verwarm de oven op de grillstand tot 180 °C. Schil de zoete aardappel en snijd in kleine blokjes.

2. Kook de broccoliroosjes in ruim water met zout in 4 minuten beetgaar. Giet ze af en laat goed uitlekken.

3. Maak de ui schoon en snipper fijn. Verhit boter in een ovenbestendige koekenpan, fruit de uien 5 minuten aan. Voeg de zoete aardappelen toe. Bak 10 minuten op middelhoog vuur goudbruin. Voeg de laatste minuut de broccoliroosjes toe, breng op smaak met zout en peper.

4. Klop de eieren in een kom met de amandelmelk los met een garde. Snijd het basilicum fijn en roer 2/3 van de geitenkaas erdoorheen. Breng op smaak met peper en zout.

5. Giet het eimengsel over de groenten, verdeel met vork alle groenten gelijkmatig over de bodem van de pan. Brokkel de overige geitenkaas over de frittata. Zet 15 minuten in het midden van de oven totdat de bovenkant bruin kleurt en het ei gestold is.

TIP: Eet er een lekkere grote salade bij met sla, tomaatjes, avocado en geraspte wortel. De geitenkaas kun je weglaten of vervangen door echte buffelmozzarella.

Voor 4 personen, bereiding: 35 minuten:

  • 2 zoete aardappelen
  • 1 broccoli, in roosjes
  • 1 ui
  • 2 el boter
  • 8 eieren
  • 150 ml amandelmelk
  • 10 g vers basilicum
  • 100 g zachte geitenkaas

Benodigdheden: ovenbestendige koekenpan of quichevorm van 28 cm doorsnee


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gouden kookboek