Varieer naar hartenlust met de groente in dit gerecht: neem sugarsnaps in plaats van peultjes, voeg repen paksoi, roosjes broccoli of sperziebonen toe, vervang de stukjes lente-ui door reepjes prei enzovoort.
Meng in een kom soja, sherry, citroen- of limoensap, Honing, gember en knoflook en voeg ongeveer 2 eetlepels water toe. Schep de kipreepjes hierdoor en laat alles 15 minuten intrekken.
Rooster intussen de amandelen in een droge koekenpan goudbruin. Laat ze uitdampen op een vel keukenpapier.
Neem de kipreepjes uit de marinade, laat uitlekken en bewaar het marineervocht.
Verhit de olie in een wok en roerbak hierin de kipreepjes 2-3 minuten. Neem ze met een schuimspaan uit de wok.
Voeg de reepjes wortel en halve peultjes toe en schep ongeveer 1 minuut om.
Voeg de stukjes lente-ui en taugé toe en roerbak samen nogmaals 1 minuut.
Voeg de stukjes kip en de amandelen toe.
Schenk 4-6 eetlepels water bij het marineervocht en los hierin de maïzena op. Schenk dit al omscheppend in de pan en laat nog even goed doorwarmen.
TIP: Deze gewokte kip smaakt lekker met rijst of met mie.
–
Dit recept komt uit het kookboek ‘Koken met Janny’ van Janny van der Heijden (€ 29,99, Kosmos Uitgevers).