Ella Woodward: “Als je indruk op iemand wilt maken, is deze salade perfect. Hij zit zo vol fantastische smaken dat elke maaltijd ervan tot leven komt. Ik gebruik hem graag als bedje om het hoofdgerecht op te serveren, omdat dit een heerlijk zoete smaak toevoegt en je bord er prachtig uitziet met al die felle kleuren. Het limoensap en de tomaten zorgen voor frisheid en de avocado en olijfolie maken deze salade lekker smeuïg.”
1 Schil de mango’s en snijd ze in kleine stukjes. Snijd de avocado’s doormidden, verwijder de pitten en snijd het vruchtvlees in even grote stukjes als de mango’s. Snijd de cherrytomaatjes in achten.
2 Meng de mango, avocado, tomaatjes en koriander in een kom en voeg limoensap, olijfolie en wat zout toe. Meng goed door elkaar.
Keukenweetje
Wil je deze salade een paar dagen in de koelkast bewaren, doe de avocado er dan pas door als je hem gaat opeten. Zo blijft hij langer lekker.
Voor 4 personen
2 rijpe mango’s
2 rijpe avocado’s
200 g cherrytomaten
klein handje verse
korianderblaadjes, fijngehakt
sap van 1 limoen
3 el olijfolie
zout