Gierstepap met amandel & abrikoos

Gierstepap met amandel & abrikoos

Dit ontbijtje kost misschien even wat tijd, maar daarna is het genieten geblazen! De vroege vogels onder ons, die ’s ochtends niet alle tijd hebben om rustig een ontbijt maken, kunnen de avond van tevoren de gierst alvast koken. Zo bespaar je maar liefst 45 minuten in de ochtend – klinkt dat niet als muziek in de oren? 

Bereiding



1. Kook de gierst gedurende 30-40 minuten op een laag vuur en draai dan het vuur uit. Voeg de amandelmelk toe en kook de gierst nog eens 15 minuten. Schraap de vanillepeul uit en voeg het schraapsel aan de pap toe.

2. Doe de reepjes abrikoos in een andere pan met een laagje water en de lege vanillepeul. Kook ze gedurende 15 minuten, tot al het water verdampt is. Doe de gierstepap in de blender en voeg de rijststroop en een scheutje sinaasappelsap toe. Laat hem draaien tot een romige massa ontstaat.

3. Verdeel de pap over bakjes, en bestrooi hem met de abrikozenreepjes en een beetje extra sinaasappelschilrasp.

TIP: Om tijd te besparen kun je de gierst de avond ervoor koken. Op die manier verkort je de bereidingstijd met 45 minuten.


Dit recept komt uit het boek ‘Vegan’ van Kyra de Vreeze (€ 18,99, Kosmos Uitgevers).


 

Voor: 2 porties

Tijd: 60 minuten

  • 100 g gierst
  • water om te koken
  • 225 ml amandelmelk
  • 1 vanillepeul
  • 6 ongezwavelde abrikozen, in stroken
  • 2 el rijststroop
  • 1 scheut sinaasappelsap
  • 1 afgestreken tl geraspte schil van 1 onbespoten sinaasappel


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis Azie magazine