Zwartebonen- en quinoaburger

Zwartebonen- en quinoaburger

Sanne van Living the Green Life: “Door de week wil ik binnen 2 minuten mijn lunch op tafel hebben staan maar in het weekend kan ik echt wel een uur in de keuken bezig zijn. Ik trek alles uit de kast en maak zelfgemaakt hummus, salades en natuurlijk deze zwartebonen- en quinoaburgers. Alles gaat op een broodje en, TA DAAA, de beste veggieburger ooit! Tip: maak een paar burgers meer want deze blijven zeker een week goed in de koelkast. Neem ze mee naar je werk of warm ze ‘s avonds op als je geen zin hebt om te koken.” 

Bereiding



1 Verwarm je oven voor op 180 °C en bekleed je bakplaat met bakpapier.
 
2 Schil de zoete aardappel en snijd deze in kleine blokjes. Kook ze in 10 minuten zacht.
 
3 Kook de quinoa volgens de instructies op de verpakking.
Snijd de ui in kleine stukjes. Prak de zwarte bonen in een grote kom en voeg hier alle ingrediënten bij. Meng goed en vorm met je handen mooie ronde burgers. Leg deze los van elkaar op de bakplaat en bak ze in 30 minuten goudbruin.
 
4 Bak de ui kort. Snijd de broodjes doormidden en beleg ze met hummus, tomaat, sla, avocado en de gebakken ui. Leg de burger erop en geniet.

Dit heerlijke recept komt uit het boek ‘Easy Vegan’ van Sanne van Living the Green Life (€ 20, Kosmos Uitgevers).



 

BEREIDINGSTIJD 15 MINUTEN – BAKTIJD 30 MINUTEN



Voor 2 personen 

 

Ingrediënten

  • 250 g zoete aardappel
  • 200 g quinoa
  • 1 ui
  • 400 g zwarte bonen
  • 125 g speltmeel
  • 1 tl paprikapoeder
  • snuf peper
  • snuf zout
  • 1 el kokosbloesemsuiker


 

Broodje

  • 1 ui, in ringen
  • 2 broodjes
  • 2 grote eetlepels hummus
  • 1 tomaat
  • bladsla naar keuze
  • 1 avocado


 

Tools

  • keukenmachine
  • oven
  • bakpapier


 

Allergenen

vegan

sojavrij

notenvrij

olievrij


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis Azie magazine