Een van de favoriete recepten van Vivian Reijs is shakshuka. Dit is een van de gezonde recepten uit haar boek Gezonder met Viv, waarin je naast heel veel lekkere maaltijden ook tips vindt voor een gezonder, blijer en slanker leven. Serveer deze shakshuka met een puree van wortel, pompoen of zoete aardappel, of wat dacht je van knol- of zoeteaardappelfrietjes? Yum!
1. Snijd de tomaten in parten en de paprika’s in reepjes. Snijd de helft van de koriander en de peterselie fijn.
2. Verhit de kokosolie in een grote koekenpan, bak de tomaten en paprika 10 minuten op hoog vuur. Roer de fijngesneden kruiden en spinazie erdoor en bak nog 2 minuten mee.
3. Roer de tomatenblokjes erdoor. Breng op smaak met zout en peper. Draai het vuur laag en laat 10 minuten zacht doorkoken.
4. Maak met een houten lepel zes holtes in de groenten, breek in elke holte een eitje. Bestrooi met zeezout en ras el hanout. Leg een deksel op de pan, draai het vuur laag en laat de eieren in circa 10 minuten op laag vuur stollen. Zorg dat de eieren niet te hard worden, een zachte dooier is bij dit gerecht juist lekker. Verdeel het gerecht over 4 borden, garneer met de achtergehouden kruiden. Serveer eventueel met een lepel geitenyoghurt.
Tip: eet bij dit gerecht patat van zoete aardappel, puree van zoete aardappel of pompoenpuree.
Dit recept komt uit het boek Gezonder met Viv van Vivian Reijs. Ben je benieuwd naar haar tips voor een lekkere, gezonde maaltijd voor het gezin? Bestel dan haar boek met 80 snelle, inspirerende recepten in onze shop (Kosmos Uitgevers).
Receptfotografie: José van Riele