Chocolade-bietencake

Chocolade-bietencake

Vivian Reijs: ​”Deze cake is echt onze favoriet. Ook al zitten er bietjes in, je proeft er niets van. Het smaakt echt als een volwaardige chocoladecake.”

Bereiding

1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Rasp de biet in een keukenmachine, en knijp het vocht uit het bietenrasp.

2. Verwarm de kokosolie in een steelpan, voeg ahornsiroop, cacaopoeder en de geraspte biet toe. Roer voortdurend met een houten lepel door de pan tot er een gladde chocoladesaus ontstaat.

3. Meng in een grote kom het amandelmeel, de kokosbloesemsuiker en het bakpoeder.

4. Klop de eieren in een andere kom met een garde luchtig. Voeg de eieren en chocoladesaus toe aan de droge ingrediënten en roer goed door elkaar.

5. Giet het beslag in de vorm, plaats de vorm in het midden van de oven en bak in circa 35 minuten goudbruin en gaar. Als een satéprikker die je in het midden steekt er droog uitkomt, is de cake gaar.

Receptfotografie: José van Riele​

Bereiding: 50 minuten

Voor 6 personen

  • 1 middelgrote gekookte rode biet
  • 150 g kokosolie
  • 125 ml ahornsiroop
  • 100 g rauwe cacaopoeder
  • 250 g amandelmeel
  • 3 el kokosbloesemsuiker
  • 3 tl (glutenvrij) bakpoeder
  • 3 eieren

Benodigdheden:

  • 1 tulbandvorm van 18 cm doorsnee, ingevet en bekleed met bakpapier
  • keukenmachine

Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis Azie magazine