”Dit is een perfect gerecht voor als je gasten hebt. Ik heb groene mango gebruikt voor een waarlijk frisse toets. Het is een relatief eenvoudig recept om te maken en bruin mosterdzaad leent zich uitstekend voor dit recept”.
1 Verwarm de olie in een grote sauteerpan op laag vuur.
2 Voeg sjalotten en zeezout naar smaak toe en sauteer 5 minuten.
3 Voeg de hoofdspecerijen toe en sauteer nog 2 minuten.
4 Voeg knoflook, gember, rode chilipepers, tomatenpuree en jaggery toe. Roer 1 minuut.
5 Voeg mango en tamarindepulp toe en sauteer 2 minuten.
6 Voeg kokosmelk en water toe. Roer goed om en breng aan de kook.
7 Temper het vuur, doe het deksel op de pan en laat 20 minuten
sudderen.
8 Draai het vuur naar matig, voeg de mosselen toe, kook 1 minuut, temper het vuur en laat nog 5 minuten zachtjes koken of tot de schelpen open zijn.
9 Gooi alle mosselen die nog dicht zitten weg.
10 Voeg de verse koriander toe en dien onmiddellijk op.
—
Voorbereidingstijd: 20 minuten
kooktijd: 30 minuten
Voor 4 personen
Hoofdspecerijen
Natte ingrediënten
Garnering