I love lasagne. De klassieke bolognese is een topper, maar probeer ook eens deze overheerlijke herfst variant. Ideaal als je eters krijgt.
1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
2. Pak de pompoenkwarten in in aluminiumfolie en gaar ze circa 1 uur in de oven tot ze zacht zijn.
3. Maak het deeg voor verse pasta met de hoeveelheden uit dit recept. Omwikkel het deeg met plasticfolie en laat het circa 1 uur rusten.
4. Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan en bak het worstvlees tot het goudbruin is. Blus af met de witte wijn en laat nog circa 10 minuten doorgaren. Breng op smaak met zout en peper.
5. Smelt voor de bechamelsaus de boter in een pan op middelhoog vuur. Roer de bloem erdoor en bak circa 3 minuten. Schenk de melk erbij en roer goed door met een garde. Zet het vuur laag en verwarm circa 20 minuten terwijl je af en toe roert. Breng op smaak met nootmuskaat en zout en peper.
6. Verdeel het deeg in tweeën. Bestuif het werkblad met bloem en rol beide deegballen redelijk dun uit. Snijd rechthoeken van 10 x 20 centimeter uit de deeglappen. Breng een pan water met zout aan de kook en kook de lasagnevellen beetgaar in circa 5 minuten. Leg ze op een schone theedoek om te drogen.
Credits: fotografie Simone van den Berg
Ingrediënten voor vulling:
Bechamelsaus: