Zaden-notenbrood

Zaden-notenbrood

Dit stevige zaden-notenbrood van power foodie Rens Kroes bevat zaden en noten en is heerlijk in combinatie met verschillende soorten beleg. Zin in een hartige touch, smeer er dan wat tapenade op.

Bereiding

1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Klop de eieren luchtig in een kom en meng het citroensap en de havermelk erdoor.

2. Voeg het amandel- en boekweitmeel toe plus het zuiveringszout, chiazaad, gebroken lijnzaad, venkelzaad, de kokosolie en gehakte walnoten.

3. Vet een bakblik in met kokosolie en schenk het mengsel erin. Doe het brood in de oven en bak het in 30-35 minuten gaar, of tot een houten prikker die je in het midden steekt er schoon weer uit komt.

4. Laat het brood afkoelen en snijd in plakjes. Serveer met een heerlijke tapenade en olijfolie.

Voor 1 brood

  • 4 eieren, losgeklopt
  • sap van ½ citroen
  • 100 ml havermelk
  • 60 g amandelmeel
  • 80 g boekweitmeel (of ander meel)
  • 3 tl zuiveringszout
  • 2 el chiazaad
  • 80 g gebroken lijnzaad
  • ½ el venkelzaad
  • 2 handenvol walnoten, grof gehakt
  • 2 el kokosolie, gesmolten, plus extra

Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gouden kookboek