Tonijn & Siciliaanse couscous

Tonijn & Siciliaanse couscous

Dit recept met tonijn is afkomstig uit ‘Jamie’s Super Food voor elke dag‘ en zit boordevol superfoods zoals tomaat, chilipeper, couscous en tonijn. Leuk weetje: verse (het liefst duurzaam gevangen) tonijn is gemakkelijk te bereiden en bevat veel selenium, dat nagels en haren gezond houdt.

Bereiding

1. Laten we beginnen met een bijzonder coole manier om een verrukkelijke couscous te maken – we doen het namelijk met koud in plaats van gekookt water. Snijd de tomaten in kwarten, verwijder de zaadjes uit 1 rode peper en doe ze met de basilicumblaadjes, de schil en het sap van 1 citroen, een snufje zeezout en zwarte peper, plus 150 ml koud water in een keukenmachine. Hak alles fijn, giet het mengsel in een kom, roer er de couscous door, dek de kom af en laat zo 1 uur staan.

2. Proef wanneer de couscous alle vocht geabsorbeerd heeft en breng hem op smaak.

3. Pel de tenen knoflook en snijd ze met de resterende rode peper fijn. Kruid de tonijnmoot met zwarte peper en een paar raspen nootmuskaat, en druk de oregano erop met 1 theelepel olie. Schroei de tonijn 1-2 minuten aan elke kant in een koekenpan met antiaanbaklaag op hoog vuur, strooi er als je hem omdraait de rode peper, knoflook en kappertjes bij. Beweeg de vis regelmatig heen en weer, zodat hij rondom gelijkmatig dichtschroeit.

4. Schuif de inhoud van de pan op een plank en zet de pan terug op matig vuur. Maak de lente-uitjes en asperges schoon, snijd ze in de lengte doormidden, snijd de stengels snijbiet doormidden en doe ze met een flinke scheut water in de hete pan. Leg een deksel op de pan en laat de groenten 4 minuten stomen, of totdat ze net gaar zijn. Maak de couscous los, kruimel er de feta over en schep er de groenten op. Snijd de tonijn in plakjes en serveer er partjes citroen bij om erover uit te knijpen.

Voor 2 personen

  • 4 rijpe tomaten, in verschillende kleuren
  • 1½-2 verse rode Spaanse pepers
  • 2 takjes verse basilicum
  • 2 citroenen
  • 150 g volkoren couscous
  • 2 tenen knoflook
  • 1 moot tonijn van 225 g
  • 1 bol nootmuskaat, om te raspen
  • 1 tl gedroogde oregano
  • olijfolie
  • 1 tl kappertjes
  • 4 lente-uitjes
  • 1 bosje groene asperges (300 g)
  • 1 flinke handvol snijbiet
  • 30 g feta

Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis Azie magazine