Quinoa-hazelnoten-brood

Quinoa-hazelnoten-brood

Het is niet echt een brood en ook geen cake, maar wel heerlijk voedzaam. Quinoa is een perfecte vervanger van rijst of pasta, maar je kunt er ook heel goed mee bakken.

Bereiding



1. Kook de quinoa in 12 minuten gaar, giet af en laat iets afkoelen in een grote mengkom.

2. Verwarm de oven voor op 180 °C. Bekleed de cake- of broodvorm met bakpapier en vet in met kokosolie. Klop de eieren los en voeg ze samen met de andere ingrediënten toe aan de lauwwarme quinoa. Schep goed om en laat 10 minuten staan.

3. Schep het mengsel in de vorm. Bak het brood in circa 45 minuten in het midden van de oven gaar. Laat het dan 10 minuten afkoelen in de vorm op een rooster en vervolgens uit de vorm op het rooster.

4. Snijd het brood in dunne plakken.

Lekker bij een kaasplank.

Dit recept komt uit het boek ‘Heel Holland Bakt – Het nieuwe grote bakboek’ (€29,99, Kosmos Uitgevers). 

 

  • 150 g (driekleuren-) quinoa
  • 2 el kokosolie, gesmolten + extra om in te vetten
  • 4 eieren
  • 200 g krenten
  • 150 g hazelnoten, grof gehakt
  • 50 g sesamzaad, geroosterd
  • 100 g roggemeel
  • 1 tl zout
  • 2 el vloeibare honing


 

Cake- of broodvorm van 1 liter


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gouden kookboek