Bakbanaan met krab & mangochutney

Bakbanaan met krab & mangochutney

Een heerlijke snack voor tijdens de borrel. Dit recept van vis-expert Bart van Olphen is in een handomdraai gemaakt. Vervang de krab eventueel door gerookte makreel, gerookte mosselen of kipper. 

Bereiding



1 Meng de krab met de mayonaise en een paar druppels limoensap.

2 Verhit de zonnebloemolie tot 170 °C .

3 Snijd de bakbanaan in plakjes van 6 mm dik. Bestrooi een velletje plasticfolie met de bloem. Verdeel de bloem over beide zijden van de bananenplakjes en leg op het plasticfolie. Leg een velletje plasticfolie over de bananenplakjes. Zet een pan op het folie en oefen licht druk uit tot de plakjes wat dunner zijn geworden.

4 Bak de plakjes in de olie krokant en goudbruin, reken op een minuut. Dep met keukenpapier overtollige olie van de bakbanaan.

5 Doe op elk plakje een theelepel mangochutney, verdeel er de krab over en bestrooi de hapjes met cayennepeper, bieslook en gebakken uitjes.

Recept: Bart van Olphen
 

Voor 4 personen

– 1 blikje krabvlees van 170 g, uitgelekt

– 1 el mayonaise

– 1 limoen

– zonnebloemolie

– 1 bakbanaan

– 1 el bloem, gezeefd

– 1 potje mangochutney (bij voorkeur van Sherwood)

– cayennepeper

– bieslook, fijngesneden

– gebakken uitjes uit een potje


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis Azie magazine