Deze makkelijke sardinesalade voor op brood is een recept van vis-expert Bart van Olphen. Knijp er voor een fris accent wat extra citroensap over. Je kunt het ook op een stukje stokbrood bij de borrel serveren.
1 Verwarm de oven voor op 180 °C.
2 Wikkel de knoflookbol met een paar druppels olijfolie in alufolie. Bak 30-40 minuten in de oven. Pel de bol zodat je knoflooktenen overhoudt. Gebruik er 4, of zoveel je lekker vindt. Bewaar de rest.
3 Kook de aardappelen in ruim kokend water met flink wat zout. Zodra ze gaar zijn (test met het puntje van een mes) afgieten.
4 Kook de eieren 8 minuten en laat direct afkoelen.
5 Prak de aardappelen grof met een vork. Pel de eieren en prak ook grof. Prak de sardines grof met een vork.
6 Meng de aardappelen, ei en de sardines met de olijfolie en peterselie. Breng op smaak met citroensap, peper en zout. Garneer met de knoflooktenen en serveer met brood.
Recept: Bart van Olphen