Het recept voor deze gevulde paprika met champignons komt uit het boek Deliciously Ella Elke dag. Ella Woodward (bekend van haar blog Deliciously Ella) schrijft erover: “Ik had het nooit zo op gevulde paprika’s, het is het stereotiepe saaie vegetariërsvoedsel, maar de laatste tijd heb ik er veel mee geëxperimenteerd en nu realiseer ik me dat dit juist een fantastisch, simpel eenpersoonsgerecht is. Dat ik ze al die tijd heb uitgesloten! Dit recept zonder gedoe geeft je een volle maag met minimale moeite. Ik serveer de paprika’s graag op een bedje van in knoflook gebakken spinazie of wat rucola, omdat dat zo mooi bij elkaar kleurt.”
1. Verwarm de oven voor op 180 °C (heteluchtoven 160 °C).
2. Halveer de paprika. Verwijder het middelste deel met zaden. Leg de helften op een bakplaat, besprenkel ze met olie en bak ze 10 minuten.
3. Zet ondertussen een droge koekenpan op middelhoog vuur en rooster de pijnboompitten tot ze goudbruin worden en er wat vet vrijkomt. Doe ze in een kom.
4. Giet wat olie in dezelfde pan en voeg de knoflook, champignons en wat zout en peper toe. Bak de champignons ongeveer 5 minuten tot ze lekker zacht zijn.
5. Meng de champignons als ze klaar zijn met de pijnboompitten, het limoensap en de tahin en breng op smaak met zout en peper.
6. Haal de paprika’s uit de oven en vul ze met de champignons. Doe ze dan terug in de oven en bak ze nog 15 minuten.
Dit recept komt uit het boek ‘Deliciously Ella Elke dag’ van Ella Mills – Woodward (€ 22,50, Kosmos Uitgevers).