Sissende garnalen uit Marokko

Sissende garnalen uit Marokko

Sissende marokkaanse garnalen, luchtige couscous en regenboogsalsa – klinkt dat niet superlekker? Ook fijn: de granaatappel geeft dit gerecht een heerlijk zoetje, maar bevat ook vitamine B6, die ons zenuwstelsel gezond houdt en zorgt voor een goede doorgifte van signalen tussen cellen! 

Bereiding



1. Ris de rozemarijnnaaldjes in een vijzel, pel de tenen knoflook en maal ze met een snufje zeezout tot pasta. Wrijf er 1 eetlepel olie, het paprikapoeder, de saffraan en een scheutje kokend water door om er een marinade van te maken. Knip met een klein schaartje de rug van de garnalen open en verwijder het darmkanaal. Snijd 1 sinaasappel in partjes, hussel ze met de marinade en de garnalen door elkaar en laat ze 10 minuten staan.

2. Doe de couscous in een kom, giet er zoveel kokend water bij, dat de korrels net onder staan, leg een deksel op de kom en laat de korrels zwellen. Neem de tijd om de bonte seizoensgroenten en de rode peper netjes fijn te snijden en strooi ze in een serveerkom. Houd een paar mooie muntblaadjes apart, snipper de rest boven de kom en maak de groenten aan met het sap van de citroen en de tweede sinaasappel. Doe er de couscous bij, hussel alles door elkaar en voeg naar smaak zeezout en zwarte peper toe.

3.  Zet een grote koekenpan met antiaanbaklaag op hoog vuur, bak de garnalen met marinade en partjes sinaasappel 4 tot 5 minuten, of totdat de garnalen heerlijk krokant zijn, en leg ze op de couscoussalade. Schep er de yoghurt op, snijd de granaatappel doormidden, houd hem met de snijkant in je hand boven de kom en sla er met een pollepel de prachtig rode pareltjes uit. Strooi er een paar muntblaadjes over en ga aan tafel.


 

 

2 personen

  • 2 takjes verse rozemarijn
  • 2 tenen knoflook
  • olijfolie
  • 1 afgestreken tl gerookt paprikapoeder
  • 1 flinke snuf saffraan
  • 6 grote rauwe garnalen, met schaal
  • 2 sinaasappels
  • 150 g volkoren couscous
  • 400 gemengde, bonte seizoensgroenten, zoals erwten, asperge, venkel, courgette, bleekselderij, lente-uitjes en rode of gele paprika
  • 1 verse rode Spaanse peper
  • ½ bosje verse munt (15 g)
  • 1 citroen
  • 2 el yoghurt
  • 1 granaatappel


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis Azie magazine