Klassieke gazpacho

Klassieke gazpacho

Niets lekkerder dan een kop verse tomatensoep, vind je ook niet? Koud is hij helemaal bijzonder. Dit is een top recept voor een klassieke gazpacho.

Bereiding

1. Toast het witbrood zonder het bruin te laten worden en breek het in stukken.

2. Pureer eerst de paprika in de blender of met de staafmixer tot een pasta. Voeg de overige ingrediënten toe en pureer tot een glad geheel. Voeg indien nodig wat koud water toe om te verdunnen.

3. Laat een nacht rusten in de koelkast.

4. Serveer met brunoise van komkommer en tomaat en een paar druppels olijfolie.

  • 2 dikke sneden witbrood, korst verwijderd
  • 2 rode paprika’s, ontpit, in grove stukken
  • 2 kg rijpe tomaten, in kwarten
  • 4 tenen knoflook, fijngehakt
  • ½ komkommer, geschild, in grove stukken
  • 4 el wijnazijn of sherry
  • 6 el extra vergine
  • olijfolie
  • 2 el rietsuiker
  • zeezout en zwarte peper

Voor erbij: komkommer, in brunoise tomaat, in brunoise extra vergine olijfolie


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis Azie magazine