Met dit recept maak je zelf je eigen kip tikka masala – zonder pakjes en zakjes, maar met verse kruiden en ingredienten. De smaak is ongeevenaard!
1. Maak eerst de kruidenpasta. Verhit een droge koekenpan op middelhoog vuur en voeg de komijn- en korianderzaden toe. Rooster ze enkele minuten, tot ze goudbruin kleuren en heerlijk ruiken. Haal ze van het vuur.
2. Maal de zaden in een vijzel tot een fijn poeder. Doe ze met de overige ingrediënten en [1/2] theelepel zout in de kom van een keukenmachine. Maal ze tot een gladde pasta en zet apart.
3. Verhit wat scheuten olie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de ui, chilipeper en korianderstelen toe en bak ze 10 minuten, tot ze zacht en lichtbruin zijn. Roer af en toe.
4. Voeg de kip en 140 g van de kruidenpasta toe en roer goed, zodat alles is bedekt. Breng op smaak met zout en peper. Voeg de tomaten en kokosmelk toe en breng aan de kook.
5. Leg een deksel op de pan en laat het mengsel op matig vuur 20 minuten stoven. Haal het deksel eraf en laat het nog 5 minuten sudderen, tot het vlees zacht en de saus ingekookt is. Roer geregeld.
6. Serveer de curry met rijst en een schep yoghurt. Snijd de citroen in partjes om erover uit te knijpen.
4-6 personen
Tikka masala-pasta
Voor erbij: