Tomatensoep is een wereldwijde favoriet! Deze versie met venkel geeft een heerlijk anijsachtige touch en is bovendien minstens zo simpel om te maken. Ben je niet zo dol op venkel? Puntpaprika is ook een hartstikke lekkere toevoeging, of wat dacht je van extra kruiden als peterselie, dille of koriander?
1. Breng de ui, wortel, venkel en het venkelzaad samen met de bouillon aan de kook in een grote soeppan. Laat 60 tot 90 minuten koken.
2. Rooster ondertussen de tomaatjes in de oven: verwijder de steeltjes van de tomaten. Leg de tomaten op een met bakpapier bekleed bakplaat, besprenkel ze met een paar druppels olijfolie en royaal met balsamicoazijn. Rooster de tomaten 30 minuten in een voorverwarmde oven op 185 °C.
3. Haal de pan van het vuur en voeg de tomaten en het basilicum toe.
4. Pureer de soep in zeker 10 minuten tot een glad geheel en zeef hem om achtergebleven tomatenschilletjes en -zaadjes te verwijderen. Laat afkoelen tot kamertemperatuur en laat een nachtje rusten in de koelkast.
5. Serveer met kruidenkaas. Wil je deze zelf maken? Mix alle ingrediënten die genoemd zijn bij de extra ingrediënten door elkaar met behulp van
een blender of foodprocessor en klaar is Kees!