Frittata met zoete aardappel & spinazie

Frittata met zoete aardappel & spinazie

Deze frittata is heerlijk als warm lunchrecept of licht hoofdgerecht. Serveer hem in de pan of schuif hem op een plank. Heerlijk met een eenvoudige groene salade met citroendressing.

Bereiding

1. Verwarm de oven voor op 190 °C/gasovenstand 5. Schrob de zoete aardappelen schoon, wrijf ze in met olie en een snufje peper en zout en leg ze op een bakplaat. Rooster ze ongeveer 50 minuten, of tot ze zacht en gaar zijn en laat ze afkoelen tot ze handelbaar zijn.

2. Zet een ovenbestendige koekenpan van 28 cm met antiaanbaklaag op matig vuur en giet er een scheutje olie in. Doe er de spinazie met een snufje peper en zout en een flinke rasp nootmuskaat bij, roer regelmatig en laat de blaadjes slinken tot al het vocht verdampt is. Breek intussen de eieren in een grote mengkom, klop er een snufje peper en zout door en doe er de helft van de feta en de geraspte kaas bij.

3. Haal de pan van het vuur – het deel dat nu komt moet je vrij vlug proberen te doen. Giet het eimengsel in de pan en roer goed. Voeg de zoete aardappel in brokjes toe (als je wilt kun je de schillen weggooien, maar ik vind de nootachtige smaak juist lekker) en voeg de rest van de feta en de kaas toe. Zet de pan 13 tot 15 minuten in de oven of tot de frittata luchtig en goudbruin is.

Dit recept komt uit het boek ‘Bespaar met Jamie’ van Jamie Oliver (Kosmos uitgevers).

Voor 4-6 personen

  • 2 middelgrote zoete aardappelen
  • olijfolie
  • 300 g diepvriesspinazie
  • 1 hele nootmuskaat, om te raspen
  • 8 grote eieren
  • 70 g feta, verkruimeld
  • 40 g cheddar of extra belegen Goudse kaas, geraspt

Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis Azie magazine