Italiaanse superfood- burgers

Italiaanse superfood- burgers

Het geheim hier is het magere rundergehakt, dat net zoveel eiwitten bevat als het vettere spul, aangevuld met vezelrijke cannellinibonen. We doen er zelfs wat mozzarella bij!

Bereiding



1 Verwarm de oven voor tot 200 °C/gasovenstand 6. Pel de uien, snijd ze in dunne ringen en doe ze in een kom. Voeg de balsamico toe en een paar flinke snuffen zeezout om het vocht eraan te onttrekken (je giet het vocht af, dus maak je geen zorgen om de hoeveelheid zout).

2 Doe het gehakt met een flinke snuf zwarte peper en een snufje zout in een andere kom. Giet de bonen af en voeg ze toe. Splits het ei, doe de dooier bij gehakt en bonen en kneed alles met natte handen grondig door elkaar.

3 Klop het eiwit los en snijd de bolletjes open. Kwast het kapje in met eiwit en bestrooi het met sesamzaad (eventueel in een patroontje voor de kids).

4 Trek de verlepte buitenste blaadjes van de kool en snijd de rest heel fijn, het liefst op een mandoline (met beschermhulpstuk!).

5 Doe de gesneden kool in een grote kom. Voeg de yoghurt, mosterd, chilivlokken, het citroensap en een snufje zwarte peper toe en schep om.

6 Verdeel het burgervlees in zes gelijke porties en vorm er balletjes van. Zet twee grote koekenpannen met antiaanbaklaag op matig hoog vuur met in elk 1 theelepel olie (of bak ze in porties).

7 Leg in elke pan drie balletjes en druk ze voorzichtig plat tot een dikte van 2 cm. Bak de burgers 2 minuten, of tot ze goudbruin zijn, en keer ze om.

8 Leg een plakje mozzarella op elke burger, ris de rozemarijnnaaldjes en strooi die om de burgers heen. Zet de burgers 2 minuten in de oven om de mozzarella te laten smelten. Leg de broodjes ernaast om op te warmen.

9 Snijd de tomaten in plakjes, verdeel die over de onderste helften van de broodjes, beleg ze met de burgers, rozemarijn en balsamico-uitjes en zet de kapjes erop.

10 Schep de koolsla en rucola door elkaar en ga aan tafel.



Dit recept komt uit het boek ‘Jamie’s Super Food voor familie en vrienden’  van Jamie Oliver (€ 29,99, Kosmos Uitgevers).


 

 

Voor 6 personen, 40 minuten:

  • 2 kleine rode uien
  • 100 ml goedkope balsamicoazijn
  • 500 g mager rundergehakt
  • 1 blik cannellinibonen (400 g)
  • 1 groot ei
  • 6 volkorenbolletjes
  • 2 el sesamzaad
  • ½ kleine wittekool (500 g)
  • 3 el yoghurt
  • 1 volle tl Engelse mosterd
  • 1 tl chilivlokken
  • 1 citroen
  • olijfolie
  • 1 bol mozzarella (125 g)
  • 2 takjes verse rozemarijn
  • 2 rijpe gemengde tomaten
  • 100 g rucola


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis Azie magazine