Basilicumpesto

Basilicumpesto

“Wij maken onze pestoʼs standaard zonder kaas zodat ze ook geschikt zijn voor veganisten. Voeg voor een meer traditionele pesto wat parmezaan toe,” aldus de makers van het boek Soep. Nog een tip: deze pesto is een echte smaakmaker en daardoor erg lekker als oppepper van een simpele tomatensoep.

Bereiding

1. Doe alle ingrediënten in een keukenmachine. Maal tot de pesto homogeen maar niet te fijn is.

2. Proef of er nog meer zeezout bij moet.

  • 75 ml extra vierge olijfolie
  • 50 g pijnboompitten, licht geroosterd
  • 1 grote bos basilicum (50 g), alleen de blaadjes
  • 1 klein teentje knoflook, fijngesneden
  • snufje zeezout
  • 20 g parmezaan, geraspt, naar keuze

Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis Azie magazine