Pad Thai met gebakken garnalen

Pad Thai met gebakken garnalen

Dit is waarschijnlijk een van de beroemdste Thaise gerechten, zowel in binnen- en buitenland. Ook als je niet gewend bent aan de smaken van de Thaise keuken, is dit gerecht een echte aanrader.

Bereiding

1. Verhit de olie in een wok op middelhoog vuur en bak de tofu in 3 minuten goudbruin. Voeg de knoflook toe en bak 30 seconden mee. Voeg ook de kip toe en roerbak deze 1 minuut mee. Voeg vervolgens de garnalen toe en roer ze erdoor.

2. Breek het ei boven de wok en roer een paar seconden goed door. Meng ook de geweekte noedels erdoor.

3. Roer het citroensap, de vissaus en chilivlokken erdoor. Voeg de helft van de taugé toe, de helft van de rode chilipeper en de helft van de lente-uitjes. Roerbak ongeveer 3 minuten tot de noedels gaar zijn.

4. Laat de inhoud van de wok op een grote schaal glijden en garneer met de rest van de rode chilipeper, lente-ui en taugé. Bestrooi met de korianderblaadjes en gehakte pinda’s. Serveer met partjes citroen erbij.

Voor 4-6 personen, voorbereiding: 10 minuten, bereiding: 8 minuten:

  • 100 g zijden tofu, in kleine blokjes
  • 2 tenen knoflook, fijngesneden
  • 250 g kipfilet, in dunne reepjes
  • 200 g rauwe garnalen, gepeld, darmkanaal verwijderd en in de lengte gehalveerd
  • 1 ei
  • sap van ½ citroen
  • 100 g taugé, gewassen
  • 1 verse rode chilipeper, pitjes verwijderd, fijngesneden
  • 4 lente-uitjes, fijngesneden blaadjes van 3 takjes koriander, in stukjes gescheurd
  • partjes citroen, voor erbij
  • specerijen: ¼ theelepel chilivlokken

voorraadkast :

  • 2 eetlepels plantaardige olie 1
  • 75 g senlek noedels, 20 minuten in warm water geweekt tot ze zacht zijn, uitgelekt
  • 2 eetlepels vissaus
  • 2 eetlepels pinda’s, geroosterd, grofgehakt

 


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis Azie magazine