Goulashsoep

Goulashsoep

Bereiding

Niets is smaakvoller dan rundervlees dat een tijd heeft staan pruttelen. De goulash wordt op smaak gebracht met wortelen, kruiden en knoflook. Goddelijk! 


1. Verhit de olijfolie in een grote soeppan en stoof hierin het vlees aan alle kanten goed aan. Overgiet met de bouillon en laat 30 minuten inkoken op hoog vuur.

2. Zet het vuur laag en voeg de ui, wortel, bleekselderij en knoflook toe. Breng op smaak met paprikapoeder, oregano, spaghettikruiden, Spaanse peper, laurier en marjolein. Roer goed door en laat 5 minuten zachtjes koken.

3. Voeg de aardappel, paprika en tomatenblokjes toe en laat nog 30 minuten sudderen.

4. Serveer met een toef zure room en peterselie.

Dit recept komt uit het boek ‘Soepbijbel’ van Heleen Timmermans (€29,99, Uitgeverij Carrera)

[Credits: fotografie Simone van den Berg]

 

  • 2 el olijfolie
  • 300 g runderstoofvlees
  • 1,5 l runderbouillon
  • 3 uien, in dunne halve ringen
  • 3 wortelen, in kleine blokjes
  • 4 stengels bleekselderij, fijngesneden
  • 1 teen knoflook, fijngehakt
  • 1 el paprikapoeder
  • 1 el oregano
  • 1 el spaghettikruiden of Italiaanse kruiden
  • 1 rode Spaanse peper, fijngesneden
  • 2 laurierblaadjes
  • 1 el marjolein
  • 4 aardappelen, geschild, in middelgrote stukjes
  • 2 paprika’s, gehalveerd, ontpit, in dunne reepjes
  • 1 blik (ca. 400 g) tomatenblokjes


Voor erbij:

  • zure room
  • bladpeterselie, fijngehakt


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gouden kookboek