Preisoep van Jamie Oliver

Preisoep van Jamie Oliver

Jamie Oliver is een kanjer in het maken van simpele soepen bomvol smaak. Dit is er eentje van: een preisoep met kruidentoast en parmezaan. Iedereen van het gezin Oliver is er dol op, ga jij deze soep ook omdopen tot een van de favorieten bij jouw thuis?

Bereiding

1. Maak de prei goed schoon, snijd ze in dunne ringen en zet ze met 1 eetlepel olijfolie in een grote braadpan op matig vuur. Blijf 10 minuten regelmatig roeren.

2. Was ondertussen de aardappels, snijd ze in dunne plakjes (met schil voor extra voedingswaarde) en roer ze door de prei. Giet de bouillon erbij en laat het geheel 15 minuten flink koken.

3. Verwijder de harde steeltjes van de boerenkool en kook de blaadjes de laatste 5 minuten met het deksel op de pan mee.

4. Pluk ondertussen de muntblaadjes en snijd ze op een grote snijplank samen met de bovenste helft van de bos peterselie door elkaar. Rasp de Parmezaanse kaas erover en voeg de amandelen, azijn en 1 eetlepel extra vergine olijfolie toe. Hak en meng alles dan nogmaals goed door elkaar.

5. Rooster de broodjes en besmeer ze met het kruidenmengsel. Giet de inhoud van de pan voorzichtig, in porties, in een blender. Druk het deksel stevig aan, leg er een theedoek overheen, houd hem vast, en hak er een gladde soep van. Proef en breng op smaak.

6. Schep je kommen vol en serveer de soep met de heerlijke geroosterde broodjes.

Calorieën: 374kcal – 16,6g vet – 3,5g verz. vet – 18,4g eiwit- 37,3g koolhydraten – 5,3g suiker – 0,7g zout – 6,6g vezels

Voor 4 personen, bereiding 40 minuten.

  • 400 g prei
  • olijfolie
  • 400 g aardappels
  • 1,5 liter groente- of kippenbouillon
  • 320 g boerenkool
  • ½ bosje verse munt (15 g)
  • ½ bosje bladpeterselie (15 g)
  • 40 g Parmezaanse kaas
  • 25 g hele amandelen
  • 1 el wittewijnazijn
  • extra vergine olijfolie
  • 4 kleine sneetjes volkorenbrood (à 35 g)

Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gouden kookboek