Mediterrane mosselen in tomatensaus

Mediterrane mosselen in tomatensaus

Mosselen zijn schelpjes die in heel veel landen worden gegeten en overal nét een beetje anders worden klaargemaakt. Food and Friends vis-expert Bart van Olphen experimenteert graag met verschillende mosselrecepten uit alle windstreken. Voor dit recept liet hij zich inspireren door zijn zonovergoten vakantie aan de Middellandse zee. Mediterrane mosselen zijn voor Bart gekookt in tomatensaus, met heerlijke kruiden als tijm, oregano en laurier

Bereiding

1. Doe de olijfolie in de pan en voeg de ui, rode peper en knoflook toe. Laat dit alles goed warm worden, maar zorg ervoor dat de ingrediënten niet bruin worden. Roer gedurende 3 minuten door met een pollepel.

2. Voeg nu de tijm, oregano, laurier, cayennepeper en gepelde tomaten toe en laat alles op laag vuur zo’n 4 minuten zachtjes koken. Breng op smaak met wat zout. Blus het geheel af met de witte wijn. Breng de saus opnieuw aan de kook en voeg dan de mosselen toe. Mocht de saus iets te dik zijn, voeg dan wat water toe. Doe het deksel op de pan en schep de mosselen een aantal keer goed om. Voeg na ongeveer 3 minuten de peterselie toe aan de mosselen en schud deze er goed doorheen. Na nog eens 3­-4 minuten zijn de mosselen klaar (te zien aan dat de schelpen open zijn gekomen).

3. Serveer de mosselen op een schaal en giet de saus eroverheen. Lekker met stevig (boeren)brood om te dippen in de saus!

Dit is een recept van Bart van Olphen.

Credits: fotografie David Loftus

  • 2 el olijfolie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 rode peper, zaadlijsten verwijderd, fijngesneden
  • 1 teen knoflook, gesnipperd
  • 1 takje tijm
  • 1 takje oregano, fijngesneden
  • 1 laurierblad
  • 1 tl cayennepeper
  • 200 g gepelde tomaten uit blik
  • 2 dl droge witte wijn
  • 2 kg verse mosselen in de schelp, schoongemaakt
  • 1 el peterselie, fijngehakt
  • peper uit de molen
  • zout

 


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis Azie magazine