Gevulde kool met kip & gegrilde groenten

Gevulde kool met kip & gegrilde groenten

Eet zoals de Caribische locals dat doen: een stevige en voedzame maaltijd met kip, rijst en heel veel groenten. Nog een tip van de op Curaçao geboren Nederlandse Celene: ‘Wat hier ook lekker bij is, is een spread van 1 geprakte avocado, 1 geperste teen knoflook, blaadjes van 5 takjes peterselie, 2 eetlepels mayonaise plus wat amandelen en pijnboompitten.’ 

Bereiding

1. Verhit wat olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de kip in een paar minuten rondom bruin. Voeg dan de aubergine en champignons toe en laat het geheel 10-12 minuten op laag vuur zacht en gaar worden.

2. Doe het kip-groentemengsel in een blender met de piccalilly. Pureer tot een gladde mousse en zet apart.

3. Kook de basmatirijst zacht en plakkerig volgens de instructies op de verpakking. Verhit ondertussen wat olijfolie in een diepe koekenpan en bak de paprika, ui, tomaat en plakjes champignons in ongeveer 6 minuten zacht. Voeg een scheut water toe en laat het geheel inkoken tot een saus. Hang een zeef op de diepe pan en stoof de witte koolbladeren mee.

4 Leg de koolbladeren op een plank en verdeel het kipmengsel over de vier bladeren. Vouw ze dicht en steek er eventueel een satéprikker doorheen zodat ze gesloten blijven. Serveer de gevulde koolbladeren met de rijst, groentesaus, wat verse korianderblaadjes en eventueel de geroosterde groenten.

Voor 4 personen:

  • 800 g kipgehakt (of 800 g kippendijen, fijngehakt)
  • 1 aubergine, in blokjes
  • 6 champignons, in vieren
  • 2 el piccalilly
  • 200 g basmatirijst Saus
  • 2 rode paprika’s, in blokjes
  • 1 rode ui, gepeld, in blokjes
  • 2 tomaten, in blokjes
  • 8 champignons, in plakjes
  • 1 witte kool, 4 grootste bladeren afgehaald
  • 1 bosje koriander, blaadjes afgehaald
  • 2 geroosterde aubergines, gehalveerd, voor erbij (optioneel)
  • 2 geroosterde wortels, in de lengte in vieren, voor erbij (optioneel)


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis Azie magazine