Bananenbrood met appel en boekweit

Bananenbrood met appel en boekweit

Een fantastisch lekker bananenbrood, om lekker dikke plakken van te snijden. Neem hem mee naar je werk om tussendoor van te snoepen of deel hem uit aan je collega’s – daar zullen ze zéker geen nee tegen zeggen. Oh, en krijg je hem toch niet helemaal in een keer op? Je kunt dit brood ook invriezen!

Bereiding

1. Verwarm de oven voor op 180 °C.

2. Klop in een kom de boter met de basterdsuiker.

3. Doe de eieren er een voor een bij. Prak de bananen fijn en voeg deze onder voortdurend kloppen aan het ei-botermengsel toe.

4. Roer de geraspte appels vervolgens door dit mengsel.

5. Meng in een andere kom het boekweitmeel, de tarwebloem, de gist, de baking soda, het kaneelpoeder en het zout. Roer dit droge mengsel door het banaan-appelmengsel. Voeg de karnemelk toe en meng goed.

6. Vet de cakevorm in met boter. Schep het beslag erin.

7. Snijd voor de garnering de banaan in de lengte in tweeën en leg de twee helften boven op het bananabread. Zet de vorm 55 minuten in de oven. Laat het bananabread lauwwarm worden voordat je dit uit de vorm haalt.

Voor 12 personen,

Voorbereiding 25 minuten, baktijd 55 minuten:

  • cakevorm 28 × 10 cm
  • 120 g zachte boter + wat extra, om in te vetten
  • 100 g lichte basterdsuiker
  • 2 eieren
  • 2 rijpe bananen
  • 2 appels, geschild en grofgeraspt
  • 190 g boekweitmeel
  • 50 g tarwebloem
  • 2 theelepels gist
  • 1 theelepel baking soda
  • 1 theelepel kaneelpoeder
  • ¼ theelepel zout
  • 100 ml karnemelk of gefermenteerde melk
  • Garnering: 1 banaan

Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis Azie magazine