Kebnekaise-smoothie

Kebnekaise-smoothie

Deze smoothie zit boordevol heerlijke plantaardige vezels die onveranderd de beschermende bacteriën in de dikke darm bereiken. Bovendien is hij basisch, onder meer dankzij de groene bladgroenten, komkommer en citroen. De smoothie heeft een groene, frisse smaak en het zou ons enorm teleurstellen als jij (en wij) nu niet aan de lopende band Kebnekaise-toppen ging produceren.

Bereiding

Doe alles in een blender en druk op start. Zet de blender uit wanneer je een gladde smoothie hebt. Proost, op de toppen!

Lekker makkelijk: In plaats van alleen het sap uit de citroen te persen, kun je de citroen ook schillen en in de smoothie doen. Via de witte binnenschil krijg je alle plantaardige vezels en extra veel antioxidanten binnen.

 

Dit recept is onderdeel van een gratis weekmenu met recepten uit Food Pharmacy. Het hele weekmenu kun je downloaden door op onderstaande afbeelding te klikken.

Twee galzen

  • 70 g groene bladgroenten  (bijv. veldsla of rucola)
  • 2 handenvol babyspinazie
  • halve komkommer
  • halve citroen zonder schil
  • 2 cm gember zonder schil
  • 2 stengels bleekselderij
  • 1 avocado
  • 2 dl water
  • 1 eetlepel kokosolie

Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis Azie magazine