Drie soorten hummus

Drie soorten hummus

Deze drie hummus manier om zelf te maken komen uit het boek ‘Hummus’ van uitgeverij Becht en zijn alle drie heerlijk om zelf te maken.

Bereiding

Groene hummus: 
Als je gedroogde kikkererwten gebruikt, moet je deze een nacht met de baking soda laten weken. Giet ze af, breng water aan de kook en laat ze 1 uur op hoog vuur koken. Voeg de aardappel toe en laat nog 10 minuten koken; giet af. Doe de kikkererwten, de aardappel, de spinazie, de rode ui, de gemalen korianderzaden, de citroenrasp en de helft van het citroensap in de kom van een keukenmachine. Voeg 1 theelepel zout en de beide oliesoorten toe en laat de machine draaien. Giet er citroensap bij om de hummus smeuïger te maken; breng zo nodig op smaak. Bestrooi met het gesnipperde lente-uitje.

Guacamole:
Prak het vruchtvlees van de avocado’s in een kom tot een puree. Voeg de rest van de ingrediënten toe en meng goed. Serveer direct.

Hummus met pindakaas:
Laat de kikkererwten uitlekken, maar vang het vocht op. Spoel de erwten af. Doe ze in de kom van een keukenmachine, samen met de knoflook, de pindakaas, het citroensap en het komijnpoeder. Laat de machine draaien totdat je een glad mengsel hebt gekregen. Voeg als de substantie te dik is een beetje van het kikkererwtenvocht toe voor wat smeuïgheid. Breng op smaak met zout en peper, en eventueel nog wat meer citroensap. Schep alles in een kom en druppel er wat olijfolie over. Serveer de hummus met de groenten van jouw keuze, om daarmee te kunnen dippen.

Deze recepten komen uit het boek ‘Hummus’ (€12,99, Becht). 
 

Groene hummus:
Voor: ongeveer 800 g – Bereidingstijd: 25 minuten
of 1 uur en 25 minuten, plus 1 nacht weken (bij gebruik gedroogde kikkererwten)

  • 250 g gedroogde kikkererwten of 800 g kikkererwten uit blik
  • 1 theelepel baking soda
  • 1 kleine aardappel, geschild en in vieren gesneden
  • 5 handjes spinazie
  • 1 kleine rode ui
  • 1 theelepel korianderzaad, geroosterd en gemalen
  • de geraspte schil en het sap van 1 citroen
  • zout en peper
  • 180 ml extra vergine olijfolie
  • 60 ml koolzaad- of arachideolie
  • 1 lente-uitje, gesnipperd

Guacamole:
Voor: ongeveer 400 g – Bereidingstijd: 10 minuten

  • 2 rijpe avocado’s, schil en pit verwijderd
  • 25 g korianderblaadjes, fijngeknipt
  • 2 sjalotjes, fijngesnipperd
  • 2 rode chilipepers, fijngehakt
  • het sap van 1½ limoen

Hummus met pindakaas:
Voor: ongeveer 350 g – Bereidingstijd: 5 minuten

  • 400 g kikkererwten, uit blik
  • 1 kleine knoflookteen, fijngehakt
  • 3 eetlepels smeuïge pindakaas
  • 3 eetlepels citroensap
  • 1½ theelepel komijnpoeder (djinten)
  • fleur de sel
  • zwarte peper
  • olijfolie, om te bedruppelen
  • kleingesneden groenten naar smaak, om erbij te serveren

Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis Azie magazine