Ella Woordward: “Dit is de makkelijkste salade om in een trommel mee te nemen. Ik gebruik de courgette- en wortelrepen graag als alternatief voor blaadjes; ik vind het een geweldige variatie op de sla, boerenkool of rucola, die normaal als basis voor salades dient. Het geeft veel meer smaak en de textuur is steviger en daardoor spannender. De mix van zonnebloem- en pompoenzaden geeft elke hap iets knapperigs en de dressing met azijn en paprikapoeder geeft het geheel een volle, friszure smaak.”
1 Snijd de courgettes en wortels met een dunschiller in dunne repen (schil de wortels eerst). Ik heb gemerkt dat dit bij het binnenste deel lastig gaat, dus dat mag je weggooien (of opknabbelen) zodat je niet in je vingers snijdt.
2 Doe de repen wortel en courgette met de pitten in een kom, druppel de olie en azijn erover en bestrooi tot slot met paprikapoeder, zout en peper. Meng alles goed door elkaar. Je kunt dit afgedekt tot 3 dagen in de koelkast bewaren.
—
Dit recept komt uit het boek ‘Elke Dag Ella’ van Ella Woodward (€ 22,50, Kosmos Uitgevers).
Voor 3 personen