Mul uit de oven

Mul uit de oven

‘Vis uit de oven is echt een feest! Geef er met groenten en kruiden je eigen swing aan’, aldus Bart van Olphen, onze visexpert.

Bereiding



1. Verwarm de oven voor op 190 °C. Snijd de vissen om de 2 cm ondiep, schuin in. Bestrooi de inkepingen met zout en peper.

2. Vul de buikholtes van de vissen met de sinaasappelrasp en ongeveer de helft van de ui, venkel, citroen, tijm plus zout en peper. Druppel olijfolie in de buikholtes en over de vissen.
 
3. Vet de ovenschaal in met olijfolie en leg de vissen erin.

4. Verdeel de artisjok en de rest van de ui, venkel, citroen en tijm eromheen. Besprenkel daarna nog eens flink met olijfolie.

5. Rooster de vis en de groenten in 15-20 minuten gaar. Serveer meteen.

Dit is een recept van Bart van Olphen. 

[Credits: fotografie David Loftus]

 

Voor 4 personen:

  • 8 rode mullen (à 100-150 g),


  • schoongemaakt (vraag je visboer dit te doen)


  • rasp van 1 sinaasappel


  • 2 uien, in ringen


  • 5 kleine venkelknollen, in de lengte in plakjes


  • 2 citroenen, in schijfjes


  • handvol takjes tijm


  • 1 artisjok, in de lengte in plakjes





  •  


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis Azie magazine