Een sappige en superlekkere burger. De kaas en de mayonaise maken van de alledaagse burger een delicatesse.
1. Schil de ui en hak hem fijn. Smoor de ui zacht in olie zonder dat hij kleur krijgt. Doe de ui in een kom samen met de havermout en de zwarte bonen. Mix alles tot een grof mengsel.
2. Voeg de rest van de ingrediënten toe en werk alles samen tot een gelijkmatig gehakt. Vorm er 4 redelijk losse burgers van. Dip ze in de panko en laat ze daarna circa een uur rusten in de koelkast.
3. Snijd de tomaat in plakken. Gril de burgers op geweekt bakpapier op directe warmte gedurende circa 10 minuten. Draai ze dan om en leg de kaas erbovenop. Gril nog 10 minuten. Verwarm de hamburgerbroodjes met de open kant op de grill. Ze worden dan lekker krokant. Beleg ze met coleslaw of smeer een beetje mayonaise op de broodjes en leg er dan verse witte koolsalade op. Leg daarna de bonenburger, tomaat en salade erbovenop. Maak het af met gebakken uitjes en de bovenkant van het broodje.
Handig:
* TIP! Een krachtige en licht pittige sriracha-mayonaise past ook heel goed bij de burger.
1. Roer alle ingrediënten voor de mayonaise samen. Zet de mayonaise koud en laat de smaken intrekken.
2. Snijd de grofste bladeren van de prei en gril de prei dan met directe warmte gedurende 15-20 minuten totdat de buitenkant zwart is en de binnenkant zacht. Test met een prikker of de binnenkant echt zacht is.
3. Snijdt de prei open en serveer de zachte binnenkant met de sriracha-mayonaise.