Zoete-aardappel friet met camembertdip

Zoete-aardappel friet met camembertdip

Als je denkt dat camembert alleen lekker is op een toastje, dan weten we bijna zeker dat je deze zoete-aardappelfriet nog niet geproefd hebt. Door de camembert een halfuur op 200 graden in de oven te zetten, smelt de kaas en kun je de zoete-aardappelfrietjes er heerlijk in dippen. Ben je een echte kaaskop? Ga dit dan proeven en laat ons weten wat je ervan vind – we zijn benieuwd!

Bereiding



1. Verwarm de oven voor op 200 °C.

2. Schil de zoete aardappels en snijd ze in frieten.

3. Meng in een kom de Parmezaanse kaas, Provençaalse kruiden en het knoflookpoeder. Schep het mengsel door de frieten. Breng op smaak met zout en peper. 

4. Leg de camembert in zijn houten doosje (plastic verwijderd) op een met bakpapier beklede bakplaat en leg de frieten eromheen.

5. Bak alles 30 minuten in de oven.
 

Voor 4 personen. Voorbereiding 5 min. Bereiding 30 min.

  • 500 g zoete aardappels
  • 50 ml olijfolie
  • 50 g Parmezaanse kaas
  • 2 eetlepels Provençaalse kruiden
  • 1 eetlepel knoflookpoeder
  • 1 camembert (in houten doosje)
  • zout, peper


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis Azie magazine